Bescherm je baby tegen RSV

RSV (respiratoir syncitiaal virus) is een virus dat vooral bij jonge zuigelingen klachten veroorzaakt zoals hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid, verminderde eetlust ... Bij baby's jonger dan twee maanden is een ziekenhuisopname altijd noodzakelijk. Het virus komt jaarlijks terug met piekvoorkomen in november en december.
foto_materniteit_baby

Inschrijving voor RSV preventiecampagne in AZ Klina

Nieuwe preventieve behandeling

Er bestaat op dit moment geen vaccin dat bruikbaar is voor jonge kinderen, wel een inspuiting van antistoffen. Deze antistoffen beschermen je baby direct na toediening tegen ernstige luchtweginfectie en blijven ruim zes maanden actief. Op de website van de overheid www.laatjevaccineren.be vind je meer info over preventie van RSV.

Wie komt in aanmerking voor de inspuiting?

  • Kinderen geboren vanaf 1 april 2024
  • Je kind beschikt over een geldig Belgisch rijksregisternummer
  • Als moeder werd je tijdens je zwangerschap niet gevaccineerd tegen RSV

 

Wanneer kan je baby worden ingespoten?

AZ Klina voorziet een aantal dagen in oktober waarop een kinderarts de antistoffen kan toedienen. Dit kan uiteraard ook gebeuren via de huisarts, niet via Kind en Gezin.

Elke mama die in AZ Klina bevallen is vanaf 1 april tot 9 september 2024 wordt hiervoor per brief uitgenodigd in de loop van de maand september. In de brief zal een link voorzien zijn om je baby vooraf in te schrijven. 

Kostprijs inspuiting in AZ Klina

Als je geldig aangesloten bent bij het ziekenfonds, betaal je enkel het remgeld van 12,50 euro.

Delen